Portfolio

NYE SAGER

Den tranströmerske insektsamling fra Runmarö

Sammen med Fedja Wierød Borčak har jeg oversat den svenske biolog og forfatter Fredrik Sjöbergs kultbog Den tranströmerske insektsamling fra Runmarö, der i seks korte essays inspireret af den svenske digter Tomas Tranströmers samling bringer insekternes verden til live med fortællinger om deres mangfoldighed, skrøbelighed og rolle i den naturlige orden.

Udgivet på forlaget Atlanten, oktober 2024.

Læs mere om bogen her.

 

 

PORTFOLIO

Skribent, kritiker, formidler.

Læs mere

Jeg har bidraget til diverse magasiner med anmeldelser, rejseberetninger, reportager, lavet forfatterinterviews, kulturportrætter, litterære analyser, kronikker og lignende. Blandt andet har jeg sammen med grafiker Mie Jakobsen lavet Ung Kults årsskrift 2024 og stået i spidsen for magasin Fundament, hvor jeg har talt med fem unge kulturfælleskaber om skabertrang og samarbejde.

De magasiner jeg bidrager til tæller bl.a. Atlas Magasin,Højskolebladet, Bookmate Journal og Litteraturmagasinet Standart. Jeg interviewer forskere til Folkeuniversitetets program og festivaler.

Jeg holder også oplæg om alt fra nye tendenser i dansk litteratur til kulturel konceptudvikling. Jeg kommer gerne og taler om kultur og litteratur på din skole eller til dit arrangement.

Moderator, vært, interviewer.

Læs mere


Jeg har de seneste år med begejstring sagt ja til flere og flere moderatorjobs, og talt med både skønlitterære og faglitterære forfattere om alt fra at være transkønnet til ungdom, sorg, politisk litteratur og racisme i populærkulturen. De sidste to år har jeg interviewet forfattere på LiteratureXchange og Kulturmødet, heriblandt Caspar Eric, Glenn Bech, Fine Gråbøl og Vilma Sandnes Johansson. Af øvrige forfattersamtaler kan blandt andet nævnes Sissel-Jo Gazan, Jón Kalman Stefánsson, Morten Pape og Haidar Ansari.

Til Folkeuniversitetets Hearts&Minds-festival i september 2024 talte jeg med forskere og forfattere om afhængighed og psykiatri. Folkeuniversitetet har siden coronakrisens start præsenteret et stort livestream-program med Danmarks bedste forskere og formidlere. Det fortsætter ind i foråret 2025. Her er jeg vært, producer og moderator. Se hele programmet her.

Jeg stiller gerne op som vært, moderator eller interviewer, når der skal tales med forfattere, kulturpersoner, unge iværksættere, forskere og lignende, digitalt eller fysisk.

Forfatter, oversætter, underviser.

Læs mere

 

Jeg har udgivet to digtsamlinger og arbejder for tiden på et romanmanuskript, og i den forbindelse har jeg modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond i 2022 og 2023. I marts 2024 skrev jeg et digt i anledningen af åbningen af Århundredets Festival, der kan læses her. I kraft af mit arbejde med litteratur er jeg medlem af Aarhus Kunstråd i perioden 2022-2025.

Som oversætter er jeg debuteret med en oversættelse af den britiske journalist Sophy Roberts forunderlige og fantastiske rejseskildring Lost Pianos of Siberia i 2023. Senest har jeg i samarbejde med Fedja Wierød Borčak oversat svenske Fredrik Sjøbergs essaybog Den tranströmerske insektsamling fra Runmarö, der udkom i oktober 2024.

Jeg underviser jævnligt i kreativ skrivning på højskoler, gymnasier og universiteter, i diverse workshops samt på Aarhus Billede- og Medieskole, hvor jeg hvert skoleår har fornøjelsen af at skrive digte med en lang række af Aarhus' mange 7. og 8. klasser.

I 2018 udgav jeg digtsamlingen Jeg slår mig selv på brystet som en slags primitiv handling forlaget Korridor. Digtsamlingen består af fem dele, der skiftevis zoomer ud i verden og tilbage ind i jegets intime rum på den sorte kontorstol i Aarhus Nord. Nogle digte er kogt helt ned til essensen af dette jeg, andre digte giver jeget lov til at rable derudaf. Anmeldt i bl.a. Information og Kristeligt Dagblad. Læs mere om og køb bogen her.

I 2013 debuterede jeg med digtsamlingen Jeg slår mig selv på brystet som en slags primitiv handling på forlaget Weltscherz. Et værk med 28 digte, hvis linjer er lange og sproget prosaisk.Læs mere om og køb bogen her.

Jeg kommer gerne ud og læser op, taler om, eller underviser i at skrive.

© Foto: Line Beck

 

Redaktør og stifter, Forlaget Atlanten.

Læs mere

I december 2020 startede jeg med Ane Martine Lønneker & Fedja Wierød Borčak forlaget ATLANTEN, der arbejder i et flydende felt mellem faglitteratur og skønlitteratur. Vi præsenterer udgivelser, der emmer af fortællelyst og åbner døre til historiske øjeblikke, nye eksistenser og afkroge af verden.

Udgivelserne spænder bredt, men bærer alle præg af en nysgerrighed for det dokumentariske og for den kulturhistoriske rejse, hvad enten denne foretages bogstaveligt som i Hans Egede: Dagbog 1721-36 og Sophy Roberts: Sibiriens glemte klaverer (som jeg selv oversætter), eller i overført betydning af læseren selv som i Sebalds debutdigtsamling Efter naturen. Heg været redaktør på en lang række af oversættelserne, blandt andet forlagets 'bestseller' af schweiziske Ludwig Hohl, kortromanen Op i bjergene.

Se mere på www.atlanten.nu 

Bidrag til antologier og tidsskrifter.

Læs mere

Det seneste årti har jeg bidraget til en række antologier. Senest med et uddrag fra et romanprojekt til antologien Hvor kom vi fra, udgivet af tidsskriftet Udkant.

Jeg har de sidste to år skrevet et digt til åbningen af Århundredets Festival. I 2023 med udgangspunkt i Aarhus Letbane, da festivalen havde tema om grænser og i år, hvor temaet er Norden, skrev jeg en IKEA-sonetkrans sat op som en samlevejledning. Den kan læses her.

Tilbage i 2020 havde jeg tekster med i antologien Det hul af lys, hvor 17 Aarhusianske forfattere og 17 kunstnere på initiativ af Aarhus Litteraturcenter og Godsbanen har fortolket FN's 17 verdensmål. Jeg fortolker det 17. verdensmål 'Partnerskab for handling' i samarbejde med kunstner Tine Keller, der har stået for den grafiske fortolkning. Mit bidrag var desuden trykt i Jyllands-Posten den 2. september, 2020. Køb bogen her. Al overskud går til De uledsagedes Rejsehold, der hvert år sammenbringer flygtningefamilier.

Herudover har jeg bidraget til bl.a. SlagtrykFLUGT, Floret, Greatest Kids, OEHL, FRØ, Kælderlæsninger, Blæst, Face Forlag, have u seen my whale, La GranadaLasso og mange flere.

Jeg kommer gerne ud og læser op og taler om / underviser i at skrive.

© Foto 1: Godsbanens webshop / Foto 3-4: Forlaget Ekbatana

Eventmager, konceptudvikler og kulturkonsulent.

Læs mere

I Jeg har stor erfaring med at arrangere, facilitere og udvikle koncepter inden for forsknings-, kultur- og litteraturformidling.

Jeg er vært og medarrangør på litteraturprogrammet på Kulturmødet på Mors, i marts 2023 arrangerede jeg oplæsning i Letbanen under Århundredets Festival og i juni var jeg vært på et par arrangementer under LiteratureXchange - Aarhus' Internationale Litteraturfestival som jeg tidligere har været projektleder på.

Tidligere har jeg bl.a. udviklet og arrangeret konceptet Konfliktkøkken og laver desuden diverse events i forbindelse med Forlaget Atlanten.

Mangler du hjælp til at stable et arrangement på benene? Så skriv eller ring. Jeg tager også ind i mellem ud og fortæller om konceptudvikling og sparrer gerne om dit projekt.

© Fotos: Anthon Jackson / Konceptdesign: Rabotnik

Redaktør, Litteraturmagasinet Standart, 2015-2020.

Læs mere

Fra 2015-2019 var jeg redaktør på Litteraturmagasinet Standart. Her stod jeg, foruden det klassiske arbejde med redaktion og korrektur, for fundraising, kommunikation, regnskab og diverse administrative opgaver. I forbindelse med min rolle som redaktør, har jeg bl.a. deltaget i kritikersalon og arrangeret oplæsninger. Jeg bidrager stadig med anmeldelser og artikler. Se mere om og tegn abonnement på bladet her

Projektleder, LiteratureXchange, 2017-2020.

Læs mere

Fra 2017-2020 har jeg sammen med et stærkt team fra Folkeuniversitetet, Aarhus Bibliotekerne og Aarhus Litteraturcenter stået bag Aarhus' internationale Litteraturfestival, LiteratureXchange. Festivalen foregår over 10 dage i juni med mere end 100 forskellige arrangementer, der involverer en lang række litterære aktører i Aarhus og omegn. Festivalen har haft besøg fra nobelprismodtagere, danske stjerneforfattere og store talenter. Jeg har været ansat som projektleder hos Folkeuniversitetet og har foruden programlægning haft fokus på og ansvar for bl.a. konceptudvikling, kommunikation, forskningsformidling og fundraising. Vi var i forbindelse med Blixen-prisen 2019 nomineret i kategorien 'Årets litteraturformidlere'. Se mere om festivalen her.

© Foto 1: Martin Dam Kristensen
© Foto 2-4: Anthon Jackson 

Redaktør og medudvikler, Tankegang, 2021.

Læs mere

 I slutningen af april 2021 udarbejdede jeg med Kulturmødet på Mors konceptetet Tankegang, hvor en bred vifte af kulturpersonligheder gik ture i det danske landskab.

Jeg har haft æren af at bidrage til planlægningen og afviklingen med en håndfuld gåture, og har bl.a. været på udflugt med Lotte Kirkeby Hansen til Sundsøre Odde, med Olga Ravn på lugtetur i Sydhavnen, med Josefine Klougart til Mols, med Jens Blendstrup rundt i Korsør, med Katinka rundt på Christianshavn, med Malte Tellerup langs markerne i Vemb - og flere til!

Læs mere om projektet her.

© Foto 1 & 2: Lærke Posselt / Foto 3: Lea Meilandt  

Projektmedarbejder, Århundredets Festival, 2017-2020.

Læs mere

Hvert år siden 2012 har Folkeuniversitetet præsenteret den historiske vidensfestival, Århundredets Festival. Alle festivaler har haft fokus på en historisk epoke med over 100 arrangementer, der har forskningsformidling, underholdning og sanseoplevelser i høj kvalitet. Jeg har siden 2017 været med til at udforme en lang række arrangementer inden for emnerne litteratur, kultur og samfund med bl.a. cykelrytter Michael Rasmussen og forfattere som Søren Fauth, Daniel Dencik og Kristian Bang Foss. Jeg har desuden arbejdet med kommunikation på festivalen. Læs mere om Århundredets Festival her.

© Fotos: Martin Dam Kristensen 

Fundraiser og bestyrelsesmedlem, Tidsskriftet SANG.

Læs mere

I 2020 blev jeg tilknyttet det nyopstartede tidsskrift SANG, der med to årlige udgivelser fokuserer på sang og lyrik som både et akademisk og populærkulturelt fænomen. Jeg startede ud med at være tilknyttet som fundraising-konsulent og er nu indgået som fast bestyrelsesmedlem. Læs mere om tidsskriftet her

Fotografier, galleri.

Læs mere

Fra tid til anden slæber jeg et analogt kamera med på mine rejser og nyder at fange både landskab og mennesker i mere eller mindre tilfældige øjeblikke. I flere sammenhænge har jeg brugt billederne som supplement til artikler. Se et udpluk af billeder fra Kina, Holland, Schweiz, Tyskland, Italien og Danmark i et samlet galleri her.

Hvis du ønsker at bruge eller købe et af billederne, så kontakt mig endelig.  

Speciale om postsovjetiske museer, 2017.

Læs mere

Som afslutning min kandidatuddannelse på Æstetik & Kultur på Aarhus Universitet, skrev jeg et speciale om, hvordan og i hvilken grad man fremskriver og kuraterer bestemte postsovjetiske narrativer på kulturhistoriske museer i Estland, Georgien og Armenien. I den forbindelse besøgte jeg blandt andet det lokale Stalin-museum i Gori, Armeniens militærmuseum i Yerevan og Estlands besættelsesmuseum i Tallinn. I 2018 var jeg i Kulturen på P1 og fortælle om det, som en del af specialisterne. Specialet kan læses her.  

Projektmedarbejder, Hearts & Minds, 2017-2019.

Læs mere

Jeg har i en årrække bidraget til planlægningen af Folkeuniversitetets vidensfestival Hearts & Minds, der har fokus på krop, sind og det gode liv. Det har budt på alt fra arrangementer om integrationen af tamilere i Danmark til vinsmagninger og litteratursaloner. Også her har jeg haft diverse kommunikationsopgaver. Læs mere om festivalen her.

© Fotos: Martin Dam Kristensen 

Daglig leder, Møllegades Boghandel, 2012-2014.

Læs mere

Fra 2012-2014 var jeg frivillig daglig leder i den lille, fantastiske Møllegades Boghandel på Nørrebro i København, der har fokus på smal litteratur og mikroforlag. Her stod jeg sammen med min med-leder for alt fra at udvikle visioner til at sørge for indkøb og bøger samt den daglige ledelse af boghandlens frivilligkorps. I 2013 stablede vi endagsfestivalen Møllegades Litteraturfest på benene, hvor gaden blev lukket af og fyldt med litteratur. Læs mere om boghandlen her.

© Fotos: Andrea Fjordside Pontoppidan